BALIKESİR / DURSUNBEY - Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bozyokuş Mahallesi BaşaranSk. No21 Dursunbey / Balıkesir
Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Kaloriferli
Ulaşım
İlçemize, Balıkesir otobüs terminalinden Dursunbey Seyehat firması saat başı otobüs kaldırmaktadır. Balıkesir Gardan günün belirli saatlerinde tren servisi vardır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin günün belirli saatlerinde toplu taşıma servisi vardır.
Okulumuza Dursunbey köylerinden taşımalı servisler vardır
Yerleşim Yeri
Dursunbey; Balıkesir´e 78,Bursa ya 150 km,Simava 90 KM mesafede olup günlük olarak Bursa,Kütahya ve Balıkesir´e ulaşımın mevcut olduğu bir ilçedir. Tren yoluyla da hem Ankara hem de İzmir bağlantısı mevcuttur. İklimi karasal iklim özelliğindedir.Yazları sıcak ve kurak,kışları soğuk ve yağışlıdır. Göç almamış,doğal güzelliklerini koruyabilmiş huzurlu bir yerleşim yeridir.Kaloriferli evlerin aylık kirası 400-750 TL arasındadır.
Balıkesir:78 Dursunbey:Okulumuz Dursunbey İlçe Merkezindedir.
Badminton, Voleybol, Masa tenisi, Futbol
TÜBİTAK 2204 Çalışmaları,TÜBİTAK 4006